4 Ocak 2010 Pazartesi

YAVRU ÖRDEKLER: GÖLE İLK ATLAYIŞ





Kayalık dağlarda, 15 feet yüksekliğinde bir ağaç gövdesinin içindeyiz.30 günlük bir kuluçka dönemi sonrasında çatlayan ördek yumurtalarının bulunduğu bir yuvadayız.Hayret verici bir biçimde yavruların yumurtalarından çıkışlarına tanık oluyoruz.Anne ördek, 11 yavrusunu farklı zamanlarda yumurtlamış olmasına rağmen, hepsi tamamlandığında kuluçkaya yattı.Böylece tüm yumurtalar, aynı günde çatladı.

Yumurtadan yeni çıkan yavrular, ilk gecelerini yuvada geçiriyor, sadece bir gece…İyi dinlenmeliler, çünkü yarın onlar için büyük bir gün…


Ertesi gün sabah oluyor.15 feet aşağıda anneleri, göle sıçramaları için onlara seslenmekte.

Annenin yanına, suya dalabilmeleri için bu ördek yavrularının nasıl bir cesarete sahip olmaları gerektiğini düşünebiliyor musunuz?

Dünya üzerindeki ilk günleri, şu ana dek hiç uçmamışlar ve 30 feet belki de daha fazla bir mesafeden atlamak zorundalar.

İlk atlayış başarılı.Gerçek şu ki 15 feet çok fazla bir mesafe değil, bazı ördek yavruları 60 feet mesafeden atlamak durumundadırlar.

Peki bu ördek yavruları niçin böyle bir atlayış yapmaktalar? Eğer ağaçta yuvalarında kalırlarsa tek tek ölmeye başlayacaklar.

Anne ördeğe yavrularının atlayışı için seslenmesini ilham eden, bunun için gereken aklı veren; yavruların ağaçtan atlaması için gereken cesareti ve ilhamı onlara veren Alemlerin Rabbi, her şeyin yaratıcısı Yüce Allah’tır.
Yüce Allah, Kuran’da;

"Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır." (Casiye Suresi, 4)

buyurmaktadır.

Kaynak : http://video.nationalgeographic.com/video/player/kids/animals-pets-kids/birds-kids/wood-duck-babies-kids.html




Seja o primeiro a comentar

Yorum Gönder

HARİKA CANLILAR © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO